gezondheid & gedrag

Observatie en onderzoek van jouw hond door een deskundig dierenarts en gedragstherapeut als ondersteuning van probleem analyse en het stellen van een diagnose. 

Gezondheid en gedrag: twee elementen die heel vaak met elkaar verbonden zijn. Verandering in gedrag kan ontstaan door een medische oorzaak. De oorzaak achterhalen kan ingewikkeld zijn. Een hond kan immers niet praten. Naast medisch onderzoek kan observatie een belangrijke tool zijn om zoveel mogelijk informatie te achterhalen. 

In het Gezondheid & Gedragstraject kijken dierenarts Virginia Kaat en gedragstherapeut Sharon van Wijngaarden samen naar jouw hond. Samen leggen zij de puzzelstukjes op medisch en gedragsmatig vlak bij elkaar om tot een diagnose te komen en op die manier jouw hond beter te kunnen helpen en/of begeleiden. 

Dit traject is geschikt voor iedereen die reeds meerdere onderzoeken (medisch of gedragsmatig) heeft doorlopen maar niet tot de kern van het probleem is gekomen. Door beide expertises samen te voegen kan er snel geschakeld worden en kennis worden gedeeld. 

Via dit traject wordt er vervolgens een behandelplan opgesteld. Dit kan bij een medisch specialist zijn of een gedragsmatig behandelplan. Gezondheid & Gedragsobservatie kan ook ingeboekt worden wanneer er elders begeleiding gevolgd wordt. Dit traject is ook uitermate geschikt als second opinion. 

Gezondheid en gedrag zijn in veel gevallen met elkaar verbonden. 80% van gedrag is als gevolg van pijn of medische aandoeningen (begonnen als of nog steeds gaande). 

Ben je professional en loop je vast met de observatie van jouw client? Gezondheid & Gedrag kan jouw extra ogen en daardoor tools bieden om met jouw client aan de slag te gaan en blijven. 

Opzet traject

  • 2 keer observatie dierenarts & gedragstherapeut samen
  • 1 keer consult dierenarts 30 minuten 
  • 1 keer consult uitleg bevindingen dierenarts & gedragstherapeut 30 minuten
  • Verslag bevindingen

tarief

Tarief Gezondheid & Gedrag traject bedraagt € 399,95. 
Ben je in het bezit van een huisdierverzekering dan is een (groot) deel van dit bedrag via de verzekeraar terug te krijgen. 

Vragen of aanmelden 

Netherlands

Onze privacyklaring is van toepassing.